9 jaar cel voor man die zijn meervoudige beperkte zus misbruikte

De rechtbank heeft Petrus M. een celstraf van 9 jaar opgelegd voor het misbruiken van zijn mentaal zeer beperkte zus. De vrouw heeft het niveau van een 1,5-jarige in het lijf van een 71-jarige. Eerder eiste het Openbaar Ministerie (OM) een even hoge celstraf. Dit meldt NOS. 

M. – wettelijk vertegenwoordiger van zijn zus - gebruikte haar om in contact te komen met andere mannen. Hij haalde haar op uit de instelling waar ze woont en liet haar misbruiken door andere mannen. M. had daarna ook nog seks met hen.

Bloed in luier

Een 56-jarige man uit Uden heeft een celstraf van 3 jaar opgelegd gekregen. Hij zou de zus van M. niet alleen hebben misbruikt maar ook hebben mishandeld. De instelling ontdekte namelijk verwondingen aan haar lichaam en bloed in haar luier. Haar vagina bleek flink te zijn bewerkt met een stomp voorwerp.

Weinig empathie

De officier van justitie maakt zich ondanks de volledige toerekeningsvatbaarheid van M. zorgen over zijn mentale staat van zijn. Hij toont weinig empathie en weigert mee te werken aan onderzoeken. Er loopt nog een aangifte tegen hem van een 14-jarig meisje.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky