Den Haag ziet druk op opvang slachtoffers huiselijk geweld toenemen

De gemeente Den Haag gaat op zoek naar extra plekken om slachtoffers van huiselijk geweld op te vangen. "We hebben nu nog voldoende bedden, maar de druk neemt toe", aldus de Haagse wethouder Kavita Parbhudayal op AD.nl. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Begin deze week waarschuwden de blijf-van-mijn-lijfhuizen in Den Haag en omgeving dat het na een week coronacrisis  al voller wordt. Het verplichte thuiszitten leidt tot extra spanningen in huis. Ook aan de telefoon is het volgens stichting Perspektief drukker. Perspektief heeft opvanghuizen in onder meer Delft en Den Haag. 
 

Speciale website ter ondersteuning gezinnen

Afgelopen dinsdag introduceerde de gemeente een speciale website voor de ondersteuning van gezinnen tijdens de coronacrisis.  Hier kunnen gezinnen terecht voor informatie over verschillende onderwerpen, zoals het voorkomen van en anticiperen op mogelijke spanningen in huis; het versterken en ondersteunen van het ouderschap en het handhaven van een gezonde leefstijl.
 
Ook Veilig Thuis-organisaties elders in het land vrezen een toename van huiselijk geweld. Bovendien denken zij dat veel incidenten tijdens de coronacrisis onopgemerkt blijven omdat veel gezinnen momenteel geïsoleerd thuis leven.
 
Door: Nationale Zorggids