Politie op zoek naar ontsnapte tbs'er uit Groningse kliniek

De politie is dringend op zoek naar een tbs'er die vorige week woensdag tijdens begeleid verlof ervandoor is gegaan. Het gaat om de 33-jarige Mouloud M. uit Enschede die in de Van Mesdag-kliniek in Groningen verbleef.

Volgens de politie heeft hij dringend medicatie nodig in verband met psychotisch gedrag. Hij is vorige week woensdag voor het laatst gezien in de buurt van het Sterrenbos in Groningen.

Politie waarschuwt

De politie waarschuwt mensen hem niet zelf te benaderen, maar om 112 te bellen. De politie heeft zijn volledige naam vrijgegeven, evenals foto's van hem. Waarvoor de man is veroordeeld, is niet bekendgemaakt. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt niets kwijt te kunnen over waarom M. in de tbs-kliniek is opgenomen.

Veroordeling

Het AD meldt dat M. veroordeeld is voor het mishandelen van een maatschappelijk werker in Amsterdam en voor het met de dood bedreigen van zijn behandelend arts in Utrecht. Beide feiten vonden volgens de krant in 2015 plaats. Hij kon pas in 2020 door de rechter veroordeeld worden, omdat hij in Duitsland zat opgesloten. "Waarvoor is niet duidelijk, maar feit is wel dat hij die straf inmiddels in Nederland uitzit", schrijft het AD.

Ook over hoe hij precies wist te vluchten, kan de woordvoerder van het OM weinig kwijt. "Hij is weggelopen", zegt hij. Op de vraag of de voortvluchtige zich mogelijk nog in de regio Groningen bevindt, is het antwoord dat het opsporingsbericht voor heel Nederland geldt.

Reactie kliniek

De Van Mesdag-kliniek zegt verder geen mededelingen te kunnen doen over haar patiënten.

Door:ANP