Normal_rss_entry-395583

De regering en politieke partijen moeten meer aandacht hebben voor kinderen en kinderrechten, bepleiten VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF en hulporganisatie Terre des Hommes dinsdag na de troonrede. "De voorgestelde plannen van het kabinet hebben directe invloed op de ruim 3,3 miljoen kinderen in Nederland", zegt directeur Suzanne Laszlo van UNICEF. "En dus verdienen hun zorgen en wensen meer weerklank in de belangrijkste speech van het jaar."

Laszlo benadrukt dat kinderen minder goed gehoord worden. UNICEF roept daarom zowel de regering als politieke partijen op om tijdens de verkiezingstijd duidelijk een integrale visie te vormen op de jeugd en hoe zij opgroeien in Nederland.

Kinderrechten wereldwijd

Terre des Hommes wijst erop dat kinderrechten wereldwijd beter beschermd moeten worden. Het onderwerp moet daarom hoger op de politieke agenda, vindt de organisatie. "Van kinderarbeid tot onlineveiligheid, van geen geld voor een warme maaltijd tot oorlogsslachtoffer, heel veel kinderen hebben met flink wat uitdagingen te maken waardoor belangrijke zaken, zoals naar school gaan, niet vanzelfsprekend is", zegt directeur Julie Verhaar van Terre des Hommes.

Door: ANP