Normal_zwanger7

Afgelopen weekend beviel een vrouw op de A13 van haar kindje. Zij en haar partner konden het ziekenhuis niet op tijd bereiken. RTL Nieuws plaatste een oproep om Facebook om te achterhalen wat de meest opvallende bevallingsplekken waren. De nieuwszender kwam erachter dat gekke bevallingen vaker voorkomen dan we denken. Dat meldt RTL Nieuws. 

Zo vertelden vrouwen over hun bevalling in een taxi, op het toilet of op de keukentafel. Het komt regelmatig voor dat een vrouw op de achterbank van de auto een kindje ter wereld brengt.

Ook Susanne Maat herkende zich in het verhaal van afgelopen weekend. Zij, haar man en haar moeder reden op de snelweg toen ze merkte dat het hoofdje van haar zoon er al bijna uit was. “Dus mijn moeder heeft snel de auto aan de kant gezet en tegen mijn man geroepen dat hij 112 moest bellen. Ik heb toen snel mijn joggingbroek uitgetrokken en mijn moeder heeft de baby er uitgetrokken.” De ambulance die even later ter plekke arriveerde, knipte de navelstreng door.

De baby die afgelopen zaterdag op de A13 ter wereld kwam, verkeert in goed gezondheid. Ambulancepersoneel liet de vader de navelstreng doorknippen, waarna moeder en kind naar het ziekenhuis moesten voor een controle. Rijkswaterstaat speelt met het idee om de baby het hectometerpaaltje cadeau te doen ter hoogte waarvan ze is geboren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids