Arjen Lubach lanceert gemakkelijk te vinden website over anticonceptie

Arjen Lubach heeft in zijn programma een website gelanceerd waar jongeren gemakkelijk informatie over anticonceptie kunnen vinden. Via de website www.bangenzonderbaby.nl, die hij woensdagavond introduceerde in De Avondshow, komen jongeren direct terecht op de overheidswebsite over seksuele voorlichting. Deze website, www.cbg-meb.nl, is volgens Lubach niet gemakkelijk genoeg te vinden voor jongeren.

De NPO-coryfee besteedde in zijn programma aandacht aan anticonceptie omdat steeds meer jongeren via online influencers foute informatie krijgen over anticonceptie. Zo zijn er volgens hem veel influencers die stellen dat de pil negatieve bijwerkingen zou hebben en dat vrouwen er zelfs onvruchtbaar van zouden kunnen worden.

Natuurlijke anticonceptie

Ook promoten veel influencers 'natuurlijke anticonceptie', wat betekent dat jongeren seks hebben buiten de menstruatiecyclus van een vrouw om. Experts waarschuwen echter dat deze methode niet goed werkt, omdat de cyclus van een vrouw niet altijd even regelmatig is.

Het Nederlands Genootschap van Abortusartsen (NGVA) waarschuwde deze zomer dat zich steeds vaker jonge vrouwen melden die, mede door nepnieuws op sociale media, reguliere anticonceptie wantrouwen.

Door: ANP