Man die veroordeeld is voor babymishandeling ontvoert kind

Een man die dit voorjaar veroordeeld is voor poging tot doodslag op zijn zoontje, maar daarvoor niet de cel in hoefde, heeft na het vonnis zijn kind in de auto gezet om met 160 kilometer per uur over de snelweg naar zijn ouderlijk huis te rijden. Ook heeft hij zijn ex-vriendin mishandeld. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Afgelopen mei kreeg de 23-jarige man uit Kesteren een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor het mishandelen van zijn destijds zes weken oude baby. Het kindje liep hersenbloedingen op en had blauwe plekken rondom zijn mond. De man bekende zijn baby hard te hebben geschud en op het bed te hebben gegooid. De kans op herhaling was volgens de rechtbank klein, omdat de man zich liet behandelen voor zijn drugsgebruik en onder toezicht stond van reclassering.

Ontvoering

Echter ging hij vlak na zijn vonnis alweer de mist in door met zijn baby op hoge snelheid over de drukke A15 te rijden en zijn ex te mishandelen. Zij hield hier een blauw oog en wonden op haar rug en arm aan over. Als het aan de officier van justitie ligt gaat de man nu toch echt wél de cel in. Hij mishandelde zijn ex tijdens zijn proeftijd en ontvoerde zijn zoontje. Over twee weken doet de rechtbank een uitspraak.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky