Vader schuldig bevonden aan poging tot doodslag baby maar gaat vrijuit

De vader uit Kesteren die terechtstond voor poging tot doodslag op zijn zes weken oude baby, is daarvoor schuldig bevonden. Hij krijgt een celstraf van 78 dagen opgelegd, Omdat hij deze tijd al in voorarrest heeft uitgezeten, hoeft hij niet meer de gevangenis in. Ook krijgt hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar opgelegd en een taakstraf. De kans op herhaling is volgens de rechtbank klein, omdat de man inmiddels wordt behandeld voor zijn drugsgebruik en onder toezicht van de reclassering staat. De betrokken instanties vertrouwen erop dat hij en zijn ex-partner goed voor hun kindje kunnen zorgen. Dit meldt Crime Nieuws.

Het kindje belandde in januari vorig jaar door mishandeling in het ziekenhuis met bloedingen in de hersenen en met blauwe plekken rondom zijn mond. De man bekende zijn kindje hard te hebben geschud en op het bed te hebben gegooid. Gelukkig lijkt het erop dat de jongen geen blijvende schade heeft opgelopen.

Lange onverwaardelijke celstraf gerechtvaardigd

Volgens de rechtbank rechtvaardigt het ernst van het feit een lange onvoorwaardelijk celstraf, maar krijgt de vader dit niet opgelegd. Hij zorgt namelijk nog steeds deels voor zijn kindje en straf uitzitten in de gevangenis zou betekenen dat zijn zoon hem lange tijd zou moeten missen. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor zijn ontwikkeling. De officier van justitie kan zich hierin vinden. De straf valt dan ook hoger uit dan het OM had geëist.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky