Twaalf webcams op afdeling neonatologie Martini Ziekenhuis

Ouders met een kindje op de afdeling neonatologie die even niet in het ziekenhuis zijn, kunnen hun baby sinds kort toch via een webcam zien. De twaalf geplaatste webcams op de High Care en de Neostuites van de verpleegafdeling zijn mede mogelijk gemaakt door Vrienden van het Martini Ziekenhuis. Dit meldt Oog TV.

Ernstig zieke baby’s liggen op de high-care afdeling en helaas is het voor ouders niet mogelijk om daar de hele dag bij te zijn. Dit kan wel op de Neosuites, maar soms kunnen ouders ook hier nier altijd bij hun baby zijn. Misschien vanwege een ander kindje thuis, vanwege het werk van de vader of andere verplichtingen. De webcams zorgen ervoor dat ouders hun baby toch een beetje dichtbij hebben, ook als niet fysiek aanwezig zijn.

Toch een beetje dicht bij elkaar

Ouders zijn blij met de mogelijkheid, laat het ziekenhuis weten. Vooral voor ouders die niet continu in het ziekenhuis kunnen zijn, is het een uitkomst. “We kunnen elk moment van de dag dat we niet bij hem zijn, toch naar hem kijken. Dat geeft ons het gevoel wel een beetje dicht bij elkaar te zijn”, aldus een ouder.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky