Bejaard stel in Amsterdam-West zwaar mishandeld, mogelijk door buurman

Zaterdagavond 23 september zijn een bejaarde man van 73 jaar en een 71-jarige vrouw zwaar mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam-West. Kort na de mishandeling is een bekende van de slachtoffers, een 44-jarige buurman, aangehouden. De recherche doet onderzoek in de zaak en roept buurtbewoners en getuigen op om zich te melden. Dit meldt de politie. 

De melding over de zware mishandeling komt zaterdag rond 20.45 uur binnen bij de politie. De slachtoffers zouden ernstig gewond op straat liggen. Buurtbewoners wijzen agenten die ter plaatse komen direct naar de plek waar de slachtoffers liggen. De 71-jarige vrouw is ondanks haar zware verwondingen nog aanspreekbaar. De 73-jarige man ligt verderop in een tuin, heeft ernstig letsel en is daardoor niet aanspreekbaar.

Buurtbewoners weten vrijwel direct een verdachte aan te wijzen. Het zou gaan om een 44-jarige buurman die op dat moment in zijn eigen woning is. Hij wordt vervolgens aangehouden en zit op dit moment vast op verdenking van zware mishandeling en poging tot doodslag.

Buiten levensgevaar

De slachtoffers zijn met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis en verkeren buiten levensgevaar. Met meerdere getuigen in de zaak is inmiddels al gesproken. Desondanks wil de recherche nog meer buurtbewoners en personen die meer weten over de toedracht van het geweldsincident spreken.

Door: Nationale Zorggids