Logo_rijnland_ziekenhuis_logo

Vakbonden Abvakabo, CNV en Nu '91 dreigen met acties nu volgens de bonden overleg met de Raad van Bestuur van het Rijnland Ziekenhuis in de regio Rijnstreek is stukgelopen. De bonden eisen baangarantie voor de dertig medewerkers van de sterilisatieafdeling nu het ziekenhuis dit deel wil uitbesteden. Dit meldt Leidsch Dagblad.

Het Rijnland Ziekenhuis, met locaties in Alphen aan de Rijn en Leiderdorp, wil de Centrale Sterilisatie Afdeling uitbesteden aan het bedrijf Clinium. Het bedrijf is gespecialiseerd in reinigen en steriliseren van instrumentarium dat in ziekenhuizen gebruikt wordt om operaties uit te voeren.

“Daar is niets mis mee,” zegt Karel de Buijzer van Abvakabo. “Alle circa dertig medewerkers kunnen naar Clinium Rijnland BV overstappen. Maar wat gebeurt er met hen als dit bedrijf failliet gaat? Wij willen de toezegging van de Raad van Bestuur dat de medewerkers hun vaan behouden. Het werk blijft en het kost Rijnland niets extra,” aldus De Buijzer.

Vrijdag spreekt De Buijzer met de betreffende medewerkers. Zij zullen zich dan beraden op acties. De Buijzer sluit een staking niet uit. “Al is dat natuurlijk een uiterst redmiddel. Ik hoop er voor die tijd met het bestuur uit te komen.” Een woordvoerster reageert verbaasd op de uitlatingen van de vakbond. Bij eerdere overdrachten werden dezelfde sociale voorwaarden gehanteerd als nu het geval. “Het verwondert ons dat de bond stelt dat de gesprekken zijn stukgelopen, temeer omdat we een vervolgafspraak hebben,” aldus de woordvoerster.

© Nationale Zorggids