Logo_treant_zorggroep

Sinds afgelopen zomer staan de drie ziekenhuizen van Treant Zorggroep onder toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Twee van de drie ziekenhuizen functioneren inmiddels op een aantal zaken goed, maar schieten op meerdere punten nog steeds tekort. Dit concludeert de IGZ na een bezoek aan de ziekenhuizen in Emmen en Stadskanaal. De inspectie vindt daarom dat de zorg in deze twee ziekenhuizen nog niet op orde is, zo blijkt uit een nieuwsbrief van Treant. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De fusie van de ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal loopt al enkele jaren.Volgens de IGZ verloopt de samenwerking tussen de locaties nog steeds niet optimaal. Vooral de vakgroepen van medisch specialisten vinden elkaar nog te weinig. Ook op het gebied van richtlijnen en protocollen is de inspectie niet tevreden. Om de verschillen tussen ziekenhuizen en afdelingen te verkleinen, moeten alle drie de ziekenhuizen met dezelfde richtlijnen en protocollen gaan werken.

Nadat de IGZ de afdelingen oncologie en chirurgie in Stadskanaal en de afdelingen orthopedie en cardiologie in Emmen bezocht, is deze tot de conclusie gekomen dat Treant Zorggroep nog op verschillende punten tekort schiet. Het inspectierapport hierover komt over drie maanden op de website van de inspectie te staan. 

Door: Redactie Nationale Zorggids