Normal_meter-groen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Steun en Toeverlaat beëindigd. Steun en Toeverlaat biedt zorg en hulp in de woonlocatie S.e.T. Residentie en thuiszorg in Mijdrecht en omgeving. De afgelopen Es maanden heeft Steun en Toeverlaat de zorg voldoende verbeterd.

Op 2 november 2022 stelde de inspectie Steun en Toeverlaat onder verscherpt toezicht. Binnen een half jaar moest de zorgaanbieder er onder meer voor zorgen dat de zorgverleners methodisch gingen werken. Ook sloot de kennis, bevoegd- en bekwaamheden van de zorgverleners niet goed aan bij wat de cliënten nodig hadden.

Verandering

Op 3 mei 2023 bezocht de inspectie S.e.T. de Residentie. Tijdens dit bezoek keek de inspectie of Steun en Toeverlaat de nodige verbeteringen heeft doorgevoerd. De inspectie ziet dat Steun en Toeverlaat hard werkt om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en dit vast te houden. Zo maakt Steun en Toeverlaat nu gebruik van een externe begeleider. Ook heeft de zorgaanbieder meer personeel in dienst genomen. De zorgverleners en de bestuurders laten zien dat zij beschikken over verbeterkracht.

Verdere stappen

Steun en Toeverlaat heeft nog wat meer tijd nodig om alle verbeteringen door te voeren en vast te houden. De  inspectie heeft het vertrouwen dat Steun en Toeverlaat dit de komende tijd op eigen kracht zal doen. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd. De inspectie blijft Steun en Toeverlaat in het reguliere toezicht volgen.
 
Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: IGJ