Normal_sprite_frisdrank

Vanaf vandaag is er geen Sprite met suiker meer verkrijgbaar in Nederland. Voorheen was er een onderscheid tussen Sprite (met suiker) en Sprite Zero (zonder suiker), maar dat is nu verdwenen. Vooralsnog gebeurt dit niet bij andere merken van producent Coca-Cola,die als eerste voor Nederland koos wegens de gezondheidsbewustzijn, aldus Coca-Cola. Dat meldt NU.nl.

In de nieuwe Sprite zonder suiker zitten geen calorieën. Doordat er in Nederland vanaf nu alleen suikervrije Sprite beschikbaar is, vermindert de productie van het jaarlijkse totaal aantal calorieën met 3,75 miljard.

Het merk Coca-Cola blijft zoals het is. Volgens de producent is er geen verschil in smaak merkbaar tussen Sprite en de Zero-variant, waardoor vervanging kon plaatsvinden. Dit is anders bij Coca-Cola. Deze is in honderd jaar tijd één keer aangepast. Omdat de producent stuitte op klachten, werd de verandering snel ongedaan gemaakt.

Foodwatch zegt echter dat Nederlanders de meeste suikerhoudende dranken drinken van Europa. De organisatie zegt dat er hierdoor maandelijks duizenden mensen met diabetes bij komen. Nederland loopt bovendien achter op het gebied van maatregelen om het gebruik van suiker drastisch te verlagen, zoals een suikerbelasting. “Een volgend kabinet zou dus zomaar wettelijke maatregelen tegen frisdrank kunnen gaan nemen”, zegt Foodwatch. 

Door: Redactie Nationale Zorggids