Logo_oogcongres

Op zaterdag 18 november 2017 vindt in het Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht de tweede editie van het Oogcongres plaats. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich hier laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de oogzorg. Het congres is een samenwerking tussen het Oogfonds, de Oogvereniging, de MaculaVereniging, de Hoornvlies Patiënten Vereniging en Vereniging OOG in OOG. Dat meldt het Oogfonds. 

Tijdens het Oogcongres geven specialisten in de oogzorg lezingen over uiteenlopende onderwerpen: van de behandeling van oogontstekingen tot de inzet van een robot bij ingewikkelde oogoperaties. Het programma bevat daarnaast lezingen over oogaandoeningen als staar, maculadegeneratie, glaucoom en uveitis.

Deelnemers kunnen zich tijdens het Oogcongres ook uitgebreid laten informeren over leven met een oogziekte of visuele beperking met onderwerpen als: een diagnose, hoe nu verder?; invloed van voeding op maculadegeneratie; zien met één oog en slaap-waakstoornissen.

Edith Mulder, directeur van het Oogfonds: “Vorig jaar lieten bijna zeshonderd bezoekers zich door deskundigen bijpraten over de belangrijkste ontwikkelingen in de oogzorg. Vanwege het grote succes van die eerste editie organiseren we in november voor de tweede keer deze laagdrempelige en informatieve dag. Samen met de oogpatiëntenverenigingen en oogwetenschappers hebben we een gevarieerd programma samengesteld voor iedereen die een oogaandoening heeft of belangstelling in dit onderwerp heeft.”

Het Oogcongres vindt plaats op zaterdag 18 november 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Deelnemers dienen zich van tevoren in te schrijven via www.oogcongres.nl. Een toegangskaart kost €17,50. Leden van de organiserende patiëntenverenigingen ontvangen 5 euro korting.

Door: Redactie Nationale Zorggids