Normal_rookverbod__roken

Ziekenhuizen in de regio Rotterdam-Rijnmond willen hun terreinen voor 2020 compleet rookvrij maken. Het Erasmus MC zet in op 2020, maar andere ziekenhuizen, waaronder Maasstad Ziekenhuis, zullen voor die tijd al een rookverbod op hun terrein hanteren. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Bezoekers, personeelsleden en patiënten die willen roken, zouden bij een rookverbod het terrein moeten verlaten. De hoop is echter dat men stopt met roken en de ziekenhuizen daarbij ondersteuning kunnen bieden.
Maasstad Ziekenhuis is gelegen in Rotterdam-Zuid en grenst aan een zorgboulevard. Deze boulevard is niet van het ziekenhuis. Daarom is het met de gemeenten en andere partijen in overleg om een oplossing hiervoor te bedenken. Het rookvrij maken van straten om de ziekenhuizen heen zou de meest voor de hand liggende oplossing zijn.

Ook het Ikazia Ziekenhuis in stadsdeel Charlois is per 2019 rookvrij. Andere ziekenhuizen in de regio wachten nog heel even met het bekendmaken van een datum. “Een rookverbod ligt heel gevoelig. We willen eerst zelf onze medewerkers inlichten, voordat we de datum openbaar maken”, aldus het IJsselland Ziekenhuis. 

Door: Redactie Nationale Zorggids