Normal_normal_bloed__prikken__buisje

Er is iets geks gaande, zeggen Lelystadse huisartsen en klinieken. Het nieuwe St Jansdal, voormalig MC Zuiderzee, wil geen foto’s maken of urine afnemen van patiënten die staan ingeschreven bij particuliere klinieken in de omgeving. Reumazorg ZWN, één van die klinieken,  heeft inmiddels een klacht ingediend bij de Nederlandse Zorgautoriteit en Autoriteit Consument en Markt over misbruik van macht. Dit meldt de Stentor.

Vermoedelijk wil St Jansdal niet samenwerken met concurrenten die zijn voortgekomen uit het faillissement en daaropvolgende overname van het MC Zuiderzee. “Wij hebben als beleid dat wij voor deze zelfstandige behandelcentra geen diagnostisch onderzoek doen. Immers, samenwerken met een concurrent gaat in dit geval ten koste van onze mogelijkheden om een compleet zorgaanbod voor Lelystad te realiseren”, aldus St Jansdal.

Het ziekenhuis zegt het te betreuren dat patiënten hiervan de dupe zijn. De huisartsen en klinieken zijn echter geshockeerd dat het St Jansdal het belang van de patiënten niet voorop stelt. De nieuwe klinieken die uit het faillissement zijn voortgekomen hebben besloten om op diagnostisch vlak te gaan samenwerken. Dit betekent dat zij nu zelf bloed- en urinemonsters afnemen en foto’s maken. 

Door: Nationale Zorggids