Normal_rss_entry-209944

In het Olympisch Stadion in Amsterdam is maandagavond het startsein gegeven van de vierde lampionnenactie van KWF Kankerbestrijding. In het bijzijn van diverse bekende Nederlanders, patiënten en hun naasten werden de eerste lampionnen van dit jaar ontstoken en vastgepind op het veld van het iconische stadion. Aan het einde van de maand moeten er tienduizenden zijn bijgekomen.

Ondanks dat de temperatuur ruimschoots boven nul ligt, was het door de harde wind bibberen geblazen voor de aanwezigen. Het was diezelfde wind die ervoor zorgde dat enkele lampionnen met extra zorg vast werden gezet nadat er enkele waren weggewaaid.

Witte lampionnen 

Op de witte lampionnen staan de namen van mensen die met kanker te maken hebben of er niet meer zijn vanwege de ziekte. Zo brandt Maik de Boer, bij wie eerder dit jaar nog een voorstadium van huidkanker werd geconstateerd, een lampion voor zijn oma die jaren geleden stierf aan kanker. Hij had een bijzondere band met haar en mist haar nog elke dag.

Roy Donders stak een licht aan voor zijn opa die recent is overleden aan slokdarmkanker en Connie Witteman had verschillende namen genoteerd waaronder haar vader, moeder, broer en zus. Andere BN'ers die maandag van de partij waren, waren onder anderen Gijs Staverman, Giel Beelen en Gordon.

Op 29 december wordt op SBS6 live het ontbrandingsmoment van alle lampionnen uitgezonden. De presentatie ligt in handen van Winston Gerschtanowitz en Leonie ter Braak.

Door: ANP