'Huisarts van de toekomst is e-Health-arts'

De druk op de gezondheidszorg wordt hoger en hoger. Het knelpunt is dat het nog steeds grotendeels mensenwerk is. En daar zit natuurlijk een limiet aan. Eén huisarts kan op een dag een maximaal aantal patiënten zien. Dat meldt ANP Expert Support.

 

Slimme e-techtools kunnen op basis van medisch wetenschappelijk onderbouwde data meer mensen tegelijk helpen. Wanneer een huisarts zijn of haar patiënten aansluit op het e-Health-platform, geeft dat de patiënt zelfregie, inzage, tips en adviezen op gebied van preventie. Ook kan men dankzij het platform zelf het hart risico verminderen en ondersteund worden bij leefstijlverbetering in het geval van chronische ziekten. Een onverslaanbaar systeem als je het vergelijkt met mensenwerk.

Sturen

De huisarts kan hierdoor datagedreven de gezondheidsindex inzien van zijn praktijk en veel meer sturen op zinnige kwalitatieve zorg. Bovendien maakt de inzet van health-tools mensen bewust van de impact van leefstijl op ziekte en vergroot het de kennis en het inzicht om preventief met leefstijl bezig te gaan en ziekte te voorkomen.

Door: Nationale Zorggids