The Next Level Dokter inspireert basisartsen beroep te kiezen buiten ziekenhuis

De promotie- en informatiecampagne The Next Level Dokter van het ministerie van Volksgezondheid, SBOH en de opleidingen voor artsenberoepen buiten het ziekenhuis, moet geneeskundestudenten en basisartsen stimuleren een beroep te kiezen buiten het ziekenhuis. Er zijn namelijk veel andere sectoren in de zorg waar ze aan de slag kunnen, bijvoorbeeld als arts verstandelijk gehandicapten, jeugdarts, verslavingsarts, forensisch arts, specialist ouderengeneeskunde of huisarts. Dit meldt Skipr. 

De opleiding geneeskunde lijkt volgens SBOH (werkgeversorganisatie voor artsen in opleiding) nog steeds een reclamecampagne voor werken in het ziekenhuis. “Dat moet anders. Want voor het waarborgen van goede zorg zijn ook buiten het ziekenhuis veel goede artsen nodig.”

The Next Level Dokter

En daarom is het online platform www.nextleveldokter.nl ontwikkeld, waarop toekomstig en basisartsen een korte test kunnen doen, informatie vinden over beroepen buiten het ziekenhuis en vervolgopleidingen kunnen uitkiezen. Ook is er een lefwijzer die artsen uitdaagt om uit te vinden of ze inderdaad elders aan de slag durven te gaan.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky