Besparen op je zorgverzekering 2024? Dat kan tot wel 591 euro

Uit onderzoek van Geld.nl blijkt dat er volgend jaar nog flink te besparen is op de zorgverzekering. Consumenten kunnen zelfs tot 591 euro per jaar besparen op hun zorgpremie. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste polis is alleen al 468 euro. Dit meldt Geld.nl.

Afgelopen overstapseizoen hadden verzekerden de kans om tot ook bijna 600 euro te besparen op hun zorgverzekering. De grootste besparingskans is er voor mensen die aanvullend willen verzekeren. Die kosten lopen op jaarbasis op tot zo’n 945 euro voor negen behandelingen bij de fysiotherapeut en 250 euro bij de tandarts.

Totaalpakketten aanvullende zorgverzekering

Volgens Geld.nl zijn de bespaarmogelijkheden daar groter vanwege de totaalpakketten bij duurdere zorgverzekeraars. Daarmee zijn mensen dan verzekerd voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen én een bril. Die totaalpakketten kosten meer dan losse aanvullende polissen voor de tandarts of fysio.

“Gemiddeld komt de maximale besparing voor alle scenario’s die we hebben vergeleken uit op 591 euro per jaar. Ook als je nu niet de allerduurste zorgverzekering hebt, valt er nog veel te besparen. Het verschil tussen de gemiddelde en laagste premie komt in de vergeleken scenario’s namelijk op 100 tot 418 euro per jaar. Er ligt dus voor veel mensen een mooie bespaarkans”, aldus Amanda Bulthuis van Geld.nl.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky