Normal_12807

DEN HELDER - Aan het begin van de landelijke Donorweek overhandigde de heer Kailola gisteren een exemplaar van het boek ‘20 dubbelportretten - Nierdonatie bij leven' aan de Dialyseafdeling van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder.

Vijf jaar geleden kreeg de man uit de Noord-Hollandse stad een nier van zijn zus. Hun verhaal werd uiteindelijk, samen met nog negentien andere, gebundeld en werd exclusief gepubliceerd voor de Nierstichting Nederland.

Het boek beschrijft de praktijk van nierdonatie bij leven aan de hand van deze twintig verhalen, over de drijfveren die mensen hebben om een nier te ontvangen of tijdens hun leven af te staan.

De heer Kailola nam vervolgens contact op met het Gemini Ziekenhuis. Hij wilde het boek graag overhandigen aan de Dialyseafdeling van het ziekenhuis om samen met de medewerkers en nierpatiënten een moment stil te staan bij het belang van orgaandonatie.

Het boek werd gisterenmiddag in ontvangst genomen door de heer Reinders, hoofd van de dialyselocaties van de MCA Gemini Groep.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz