IGZ

NIJKERK (Novum) - Christelijk rehabilitatiecentrum Stichting Intro in Nijkerk moet per direct de zorg van cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder en mag geen nieuwe cliënten meer aannemen. De zorg is ondermaats, constateerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg tijdens verschillende bezoeken.

Stichting Intro vangt mannen op met psychosociale en verslavingsproblemen. Volgens de inspectie verloopt de intake van cliënten niet zoals het hoort en wordt niet samengewerkt met een verslavingsarts, verpleegkundige of verslavingszorginstelling. Ook is er geen beleid voor urinecontrole en laat de deskundigheid van het team te wensen over.

De stichting is in de gelegenheid gesteld om de tekortkomingen te verbeteren, maar dat is volgens de inspectie niet gebeurd. De IGZ adviseerde minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) daarom de stichting te verplichten de zorg van cliënten over te dragen aan een andere zorgaanbieder.

Vorige maand werd de 48-jarige bestuurder van het rehabilitatiecentrum nog opgepakt voor fraude. De man uit Nijkerk zou vanaf januari 2009 hebben gefraudeerd met uitkeringen, persoonsgebonden budgetten van cliënten, omzetbelasting en inkomstenbelasting.