Polikliniek cardiologie

SPIJKENISSE (Novum) - Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse sluit ook de polikliniek cardiologie. De buitenpoli's in Hellevoetsluis, Rozenburg en Hoogvliet zijn eveneens tijdelijk gesloten, meldt het ziekenhuis dinsdag.

Vorige week sloot de verpleegafdeling cardiologie van het ziekenhuis al onder druk van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en stelde de inspectie het hospitaal onder verscherpt toezicht. Aanleiding was een onderzoek naar de sterftecijfers op de ziekenhuisafdeling in 2010, die ruim boven het landelijk gemiddelde liggen.

De polikliniek cardiologie bleef nog wel open, maar stond wel onder supervisie van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Waarom de polikliniek en de buitenklinieken nu toch de deuren sluiten, meldt het ziekenhuis niet.

Alle patiënten die een afspraak hadden op de polikliniek van het ziekenhuis in Spijkenisse, worden gebeld. Patiënten kunnen terecht bij het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Indien nodig kan echter ook bij een ander ziekenhuis in de regio worden aangeklopt.

Het ziekenhuis wil de polikliniek zo snel mogelijk onder regie van het Maasstad Ziekenhuis weer openen. Dat geldt ook voor de verpleegafdeling.

Uit een rapport dat het ziekenhuis zelf heeft laten opstellen, bleek vorige week dat op de afdeling cardiologie van het ziekenhuis patiënten niet volgens de richtlijnen zijn behandeld. Veel van deze patiënten hebben mogelijk vermijdbare schade opgelopen.