Ruwaard van Putten Ziekenhuis

SPIJKENISSE (Novum) - Bij het landelijk meldpunt cardiologische zorg zijn sinds eind vorig jaar 150 klachten binnengekomen over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Dat heeft letselschadeadvocaat Rob Vermeeren vrijdag gezegd, bij wie de klachten zijn terechtgekomen. Volgens hem kunnen eventueel ingediende schadeclaims oplopen tot meer dan een miljoen euro.

Vermeeren had vrijdag een gesprek met de verzekeraar van het ziekenhuis en met de raad van bestuur. Mogelijk komt er een fonds voor de klagers van waaruit ze een symbolische tegemoetkoming kunnen krijgen. Als ze daarmee niet akkoord gaan kunnen ze alsnog de gang naar de rechter maken. "Maar de raad van bestuur moet daarvoor nog toestemming vragen van onder meer de raad van toezicht, dus het is nog niet zover."

Het ziekenhuis in Spijkenisse werd in november onder verscherpt toezicht gesteld toen bekend was geworden dat de sterftecijfers op de verpleegafdeling cardiologie in 2010 hoger lagen dan gemiddeld. De cardiologen, die mogelijk fouten hebben gemaakt, moesten hun werkzaamheden neerleggen en de afdeling cardiologie werd gesloten.

Hartpatiënten Nederland besloot mede vanwege het nieuws over het Ruwaard een meldpunt cardiologie in het leven te roepen. In totaal kwamen tot nu toe 250 klachten binnen.