Teddybeer

GRONINGEN – Om kleuters te laten wennen aan dokters, witte jassen en ziekenhuisbezoek gaat maandag voor de tiende keer het Teddy Bear Hospital van start in het UMCG. Op deze manier wordt bij kleuters angst voor dokters en ziekenhuisbezoek weggenomen. Dit meldt het UMCG.

Het Teddy Bear Hospital vindt dit jaar plaats van maandag 10 tot en met donderdag 13 juni en wordt gerund door studenten Geneeskunde en Farmacie. Ook voor deze studenten levert het project veel kennis op. Zo kunnen ze hun communicatieve vaardigheden met kinderen testen en oefenen. 
Door dit jaar voor het eerst ook een apotheek toe te voegen aan de nagebootste setting, leren de kinderen tevens kennismaken met (nep)medicijnen. 
 
Teddyberen
Maar liefst 10 reguliere basisscholen en 1 dovenschool nemen deel aan het project en brengen hun kleuters met hun teddyberen naar het ziekenhuis. De teddyberen en andere knuffels zullen door de dokter, gespeeld door de student, aan uitgebreid medisch onderzoek worden onderworpen. Mogelijk wordt de beer zelfs geopereerd of in het gips gezet; dit alles met assistentie van de kinderen zelf.
 
© Nationale Zorggids