Normal_iknl_integraal_kankercentrum_nederland_logo

Vanaf nu staat op www.iknl.nl de meest relevante informatie bij elkaar voor het verbeteren van palliatieve zorg in het ziekenhuis. Daarnaast biedt het platform de mogelijkheid om in contact te komen met adviseurs van IKNL die mee kunnen denken over palliatieve vraagstukken binnen een organisatie. Dat meldt IKNL in een persbericht.

In steeds meer ziekenhuizen worden initiatieven ontwikkeld om palliatieve zorg intern meer op de kaart te zetten en de kwaliteit van de geboden zorg beter te maken. Hiervoor is het handig als alle informatie op één plek beschikbaar is.

Het platform stelt deze informatie beschikbaar in de vorm van artikelen, rapporten, beleidsdocumenten, instrumenten en methodieken. Ook zijn er voorbeelden te vinden die als inspiratie kunnen dienen. De documenten zijn geordend aan de hand van enkele ingangsvragen, zoals de aanleiding voor het verbeteren van palliatieve zorg, het verbeteren van de organisatie op ziekenhuisniveau of afdelingsniveau en inhoudelijke informatie over palliatieve zorg.

Met het beschikbaar stellen van deze informatie wil IKNL initiatiefnemers helpen het draagvlak te vergroten en plannen te onderbouwen en te concretiseren.

© Nationale Zorggids