Logo_sjg_st_jans_gasthuis_weert_logo

Het voortbestaan van het Sint Jans Gasthuis (SJG) in Weert komt in het geding als de zorgverzekeraars niet afzien van hun plan om de complexe spoedeisende zorg in het ziekenhuis te schrappen. Dat meldt de Limburger.

Dat schrijven de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal en Cranendonck in een gezamenlijke brandbrief aan de Tweede Kamer. In de regio worden grote vraagtekens gezet bij de plannen van de zorgverzekeraars.

In overeenstemming met het landelijke beleid zijn ook de zorgverzekeraars in Limburg bezig met het anders inrichten van de spoedzorg. Zo zijn er plannen om de geboortezorg en de behandeling van beroertes, hartinfarcten en heupfracturen weg te halen uit het SJG in Weert. Ook de afdeling Intensive Care dreigt te worden teruggebracht tot een paar bedden.

De gemeenten vrezen dat 100.000 mensen in regio Weert onnodig grote risico’s zullen lopen door de aanzienlijk langere reistijden die zullen ontstaan als deze afdelingen verdwijnen. Bovendien zou het verdwijnen van de Spoedeisende Hulp (SEH) gevolgen kunnen hebben voor het voortbestaan van het SJG. In de brief doen de gemeentebesturen een beroep aan de Tweede Kamer om in te grijpen.

© Nationale Zorggids