De blauwe envelop van de belastingdienst

Het  eerder aangekondigde plan voor verbetering en besparing van kosten van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis gaat niet door. De belastingdienst heeft er een streep door gehaald. Het ADRZ wilde 1,6 miljoen euro besparen door facilitaire diensten anders te organiseren. Dit meldt Omroep Zeeland. 

De besparingen zouden worden gerealiseerd door een samenwerkingsverband tussen het ADRZ en twee andere bedrijven. Aldus de belastingdienst zou het samenwerkingsverband echter inhouden dat er een omzetbelasting van 21 procent betaald moet gaan worden. Momenteel hoeft het ziekenhuis helemaal geen BTW te betalen. 
 
Het gaat om het project Bestevaer. Dit project houdt in dat twee dienstverleners, Facilicom en Strukton, de facilitaire diensten van het ziekenhuis op zich nemen. Daardoor zou het schoonmaakwerk, onderhoud, huisvesting en voedingsassistentie beter en goedkoper verzorgd worden. Het ADRZ wilde door middel van het samenwerkingsverband geld besparen. 
 
Bestevaer is een jaar geleden opgericht. De twee dienstverlenende bedrijven werken met ongeveer 350 persoon van het ADRZ samen. Nu de belastingdienst een streep door de plannen heeft gezet is er besloten om Facilicom en Strukton uit het project terug te trekken. Het ADRZ heeft gezegd dat dit geen gevolgen heeft voor de medewerkers. 
 
© Nationale Zorggids