Onthulling gevelfoto's

Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen bestaat deze week honderd jaar, wat gevierd wordt met onder meer een foto-expositie in het ziekenhuis. Donderdag onthulden burgemeester Karel Loohuis en bestuursvoorzitter Eric Jansen de gevelgrote foto’s van de mensen die Bethesda maken tot wat het is: medewerkers en specialisten die dagelijks zorg geven aan de inwoners van Hoogeveen en omgeving. Dat meldt Bethesda in een persbericht.

De mini-expositie over 100 jaar Bethesda in het ziekenhuis is een aanvulling op de exposities in de Historische Kring en Museum De 5000 Morgen in Hoogeveen. In diverse vitrines zijn oude medische instrumenten te zien. In de centrale hal en op de gevel kan men tal van foto’s en sfeerbeelden van nu en weleer bekijken. Ook was er voor deze week voor alle patiënten en medewerkers gebak en een speciaal feestmaal. De jonge patiëntjes werden verrast door een ballonnenclown en werden getrakteerd op pannenkoeken. Het jubileumjaar wordt na de zomer voortgezet met publiekslezingen over medische onderwerpen. Op www.bethesda.nl zijn artikelen te vinden die in de afgelopen periode zijn verschenen over het 100-jarig bestaan van het ziekenhuis.

Geschiedenis
In 1914 opende het ziekenhuis met ruimte voor veertig patiënten. In de afgelopen eeuw is het ziekenhuis gegroeid naar ruim 200 bedden en 1.000 medewerkers. Oorspronkelijk was Bethesda een sanatorium waar patiënten met infectieziekten langdurig verbleven, maar tegenwoordig ligt de nadruk op snelle diagnostiek, kortdurende behandeling en nazorg op maat. Dankzij nieuwe medische inzichten en technieken zijn de behandelmogelijkheden enorm toegenomen. Wat volgens het ziekenhuis niet is veranderd, is de warme sfeer en de persoonlijke aandacht: ook anno 2014 staat de patiënt nog steeds centraal.

© Nationale Zorggids