Normal_joke_hermsen

Ruimte voor stilte en inspiratie: onderdeel van goede zorg. Dat is het thema van het symposium dat de vakgroep Geestelijke Verzorging van Meander Medisch Centrum op donderdag 2 oktober organiseert. Schrijfster en filosofe Joke Hermsen zal optreden als centrale spreker. Het symposium is voor iedereen toegankelijk, zo meldt Meander MC.

Met het symposium ‘Ruimte voor stilte in de zorg’ viert de vakgroep Geestelijke Verzorging van Meander de opening van het Levensbeschouwelijk Centrum in het ziekenhuis. Dit centrum biedt een stilteruimte, een ruimte voor vieringen en een islamitische gebedsruimte en staat open voor iedereen. Met het Levensbeschouwelijk Centrum wil Meander in alle betekenissen van het woord ruimte bieden aan patiënten, bezoekers en medewerkers om te midden van alle hectiek en confrontatie op adem te komen, of door middel van beelden, teksten, ritueel en gebed geraakt te worden.

Joke Hermsen is een veelgevraagd spreekster, filosofe en schrijfster van diverse boeken en zal in een lezing ingaan op het thema van stilte in de zorg.  Zij benadrukt in haar werk dat mensen naast de kloktijd (Chronos) ook de juiste of passende tijd (Kairos) nodig hebben. Kairos dient zich aan als er rust, verstilling en vertraging in het leven is en brengt reflectie en verdieping op gang. Juist in het ziekenhuis is het belangrijk dat hier ruimte en tijd voor is, om mensen te helpen bij zichzelf te komen en zo ook mentaal op adem te komen. 

Tijdens het symposium is er gelegenheid voor gesprek en discussie. Het geheel wordt omlijst met muziek van Cantorij de Eshof uit Hoevelaken en interculturele hapjes. De gratis toegankelijke bijeenkomst vindt plaats van 17.00 uur tot 19.30 uur in de Foyer en het Auditorium van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, Amersfoort. Aanmelden graag vóór 25 september via lbc@meandermc.nl.

© Nationale Zorggids