Logo_spataderkeurmerk_digitaal_2014__2_

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) heeft opnieuw het Spataderkeurmerk van de Hart&Vaatgroep ontvangen. Dat betekent dat de spataderzorg in het WZA van goede kwaliteit is. De criteria voor het keurmerk zijn aangescherpt vergeleken met de vorige keer en aangepast aan nieuwe inzichten. Dit meldt het WZA. 

Om het Spataderkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan acht specifieke kwaliteitscriteria. Zo moet voorafgaand aan een behandeling van spataderen een duplexonderzoek uitgevoerd zijn, moet de instelling minstens drie verschillende behandeltechnieken aanbieden, en moet het mogelijk zijn om onderzoeken en bespreking van het behandelvoorstel aaneensluitend op één dag te plannen. Bij de behandeling moet bovendien altijd een dermatoloog of gecertificeerd vaatchirurg betrokken zijn. Het WZA voldoet aan alle acht kwaliteitscriteria.
 
Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. Dit keurmerk van De Hart&Vaatgroep helpt patiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis of behandelcentrum waar goede spataderzorg wordt aangeboden. Patiënten en verwijzers kunnen op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra het Spataderkeurmerk 2014 hebben ontvangen.
 
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Het Spataderkeurmerk 2014 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd.
 
© Nationale Zorggids