Logo_diakonessenhuis_utrecht_logo

(Novum) - Een patiënt en twee medewerkers van een verpleegafdeling van het Diakonessenhuis in Utrecht blijken besmet te zijn met de MRSA-bacterie. De gezondheid van de drie heeft hier niet onder te lijden. De betreffende verpleegafdeling is gesloten, waardoor er minder bedden beschikbaar zijn in het ziekenhuis in Utrecht. Dat meldt het Diakonessenhuis donderdag.

De besmette patiënt wordt in een isolatiekamer verpleegd, de twee medewerkers die de bacterie hebben opgelopen gaan voorlopig niet aan het werk. Alle medewerkers en patiënten van de afdeling worden uit voorzorg onderzocht op de eventuele aanwezigheid van de bacterie. Patiënten en medewerkers van de afdeling worden niet overgeplaatst totdat is uitgesloten dat zij drager zijn van de bacterie.

Voor de locatie in Zeist wordt een uitbreiding van de capaciteit voorbereid. Volgens het ziekenhuis kunnen alle afspraken en geplande opnames vooralsnog gewoon doorgaan.

De MRSA-bacterie wordt met enige regelmaat in Nederlandse ziekenhuizen aangetroffen. Ongeveer een procent van de Nederlanders is drager van de MRSA-bacterie. Mensen met een sterk verminderde weerstand kunnen er ziek van worden. Bij hen kan de bacterie een infectie veroorzaken.