Logo_logo_st._antonius_ziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis is in Utrecht een campagne gestart om de vestigingen in Leidsche Rijn en Overvecht onder de aandacht te brengen van de Utrechtse bevolking. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het ziekenhuis heeft last van een terugloop in het aantal patiënten en ook de omzet valt tegen. Om de bekendheid te vergroten van het ziekenhuis in de stad Utrecht zijn door heel Utrecht billboards opgehangen en worden flyers verspreid. Vooral de vestiging in de wijk Leidse Rijn blijkt relatief onbekend in de stad, zo is uit onderzoek gebleken.

Volgens een woordvoerster van het St. Antonius Ziekenhuis moet de campagne meer gezien worden als service dan als een slag om de patiënt. 'Het is vooral informatief bedoeld. Uit onderzoek is gebleken dat veel Utrechters na sluiting van de ziekenhuizen Overvecht en Oudenrijn de weg naar het nieuwe hospitaal in Leidsche Rijn nog niet vanzelfsprekend weten te vinden. Voorheen hadden we twee ziekenhuizen in de stad waar veel mensen zo binnen wandelden. Die patiënten willen we graag houden.'

© Nationale Zorggids