Normal_kamspin

De giftige spin die gisteren in de bosjes in Rijnsburg is losgelaten, is mogelijk zelf opgegeten door andere dieren. Dat zegt Walter Getreuer van reptielencentrum Serpo, meldt de NOS.

Gisteren was veel te doen om de tien centimer grote kampin. Deze spin komt vooral voor in Midden- en Zuid-Amerika en kan dodelijk zijn na een beet. Maar mogelijk is er veel ophef om niets.  "Je ziet hier meeuwen vliegen en er lopen ratten, dus het kan best zijn dat het beestje al lang opgegeten is”, zegt Getreuer.

FloraHolland vond de spin gisteren tussen een partij bloemen en liet het beestje vrij in de bossen in Rijnsburg. Ze wisten echter niet dat het om een gevaarlijke soort ging. Serpo ging vervolgens op zoek naar de spin, maar zoals verwacht werd het beestje niet gevonden. Getreuer: "Het zijn spinnen die in de bomen leven en niet snel gevonden willen worden. Als ze je zien aankomen, dan verhuizen ze gewoon rustig naar de andere kant van de boom zodat je hem niet ziet."

Mocht er iemand zijn die toch gebeteren wordt in Nederland, dan is er alsnog geen reden tot paniek. Getreuer zegt dat de gezondheidszorg in Nederland zo goed is, dat de kans dat iemand overlijd door een beet bijna nul procent is. 

© Nationale Zorggids