Normal_copyright_stockfreeimages_sleutels_kamer_studentenkamer_nieuwe_woning_
De sleutels van het nieuwe ziekenhuis van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede zijn dinsdag overhandigd aan het ziekenhuisbestuur. De bouwers zijn 38 maanden aan het bouwen geweest. De bouwwerkzaamheden zijn nagenoeg af. Dit meldt MST. 
Aan een paar onderdelen wordt nog de laatste hand gelegd. De afbouw van het restaurant en de keuken en de bouw van het nieuwe Stiltecentrum worden nu gedaan, maar ondertussen is MST wel gestart met de inrichting van het nieuwe ziekenhuis. MST maakt zich klaar voor de daadwerkelijk verhuizing.
 
De aankomende periode staat in het teken van de voorbereiding op de verhuizing. Begin januari is het ziekenhuis gereed en klaar voor patiënten. Er is daarom nog steeds veel bedrijvigheid in het nieuwe ziekenhuis. Zo wordt apparatuur geïnstalleerd, meubilair in het auditorium gemonteerd, worden wachtruimtes en familiekamers ingericht en bomen geplaatst in de 5 atria. Deze bomen behoren bij het concept 'healing environment' van waaruit het gehele ziekenhuis is opgezet. Medical School Twente, een onderdeel van MST, leidt medewerkers van MST op ter voorbereiding op werken in het nieuwe ziekenhuis. Bijvoorbeeld als polikliniekassistent. Door het aanbieden van een opleiding tot doktersassistent kan de polikliniekassistent de arts nog meer ondersteunen. Deze heeft dan meer tijd voor de patiënt. 
 
© Nationale Zorggids