Normal_ruzie

De Treant-ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal zijn er niet in geslaagd om een contract met Zilveren Kruis Achmea af te sluiten. De drie ziekenhuizen zouden te duur zijn en weigeren volgens de zorgverzekeraar afspraken te maken over regiozorg en medicijnen. Dat meldt Dagblad van het Noorden. 

De onderhandelaars van beide partijen zijn uiteindelijk ruziënd uit elkaar gegaan omdat ze het niet eens konden worden over een nieuw contract voor 2016. Achmea gaat toch de zorg van de verzekerden die behandelingen krijgen bij één van de ziekenhuizen gewoon vergoeden. Dit dit doen ze omdat er veel klanten van de verzekeraar wonen in Drenthe.

"Patiënten moeten hier niet de dupe van worden en we begrijpen dat ze vanwege de afstanden moeilijk ergens anders terecht kunnen'', zegt woordvoerder Christine Rompa van Achmea. De verzekeraar is overigens ook verplicht om de ziekenhuiszorg binnen een redelijke afstand te betalen.

Tussen Treant Zorggroep en Achmea lijkt het voorlopig niet goed te komen. “Ze willen ons op geen enkele manier tegemoet komen'', zegt Rompa. “We hebben de laatste dagen wel tien keer per dag contact maar komen geen stap verder. Voor ons houdt het nu op.'' Volgens de woordvoerder zou Treant hogere tarieven hanteren dan andere ziekenhuizen en voor 2016 nog hogere tarieven vragen.

Bestuursvoorzitter Marcel Kuin van Treant Zorggroep geeft op zijn beurt weer kritiek op de handelswijze van Achmea. “Ze zeggen dat onze tarieven hoger zijn dan andere ziekenhuizen, maar willen geen inzage geven in die andere tarieven. De andere zorgverzekeraars zijn wel akkoord met onze tarieven.''

Achmea heeft met alle andere ziekenhuizen al wel een contract en Treant Zorggroep heeft al een contract met alle andere zorgverzekeraars. 

© Nationale Zorggids