Normal_slotervaartziekenhuis_amsterdam_2008

Eind vorig jaar werd bekend dat het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam heroïne produceerde in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. De eigenaren van het ziekenhuis zeggen dat deze onthulling gevaarlijk is geweest voor het ziekenhuis en de medewerkers. Dat meldt de Volkskrant. 

Het Slotervaart hield de productie van de synthetische heroïne om veiligheidsredenen geheim. “Er is nu publiek bekend dat er synthetische heroïne gemaakt kan worden en dat dit gebeurt bij het Slotervaart. Iedereen snapt dat de Pablo Escobars van deze wereld belangstelling hebben voor deze vinden”, zegt eigenaar Loek Winter. Ook mocht het ziekenhuis er niets over zeggen van zijn opdrachtgever, het ministerie. Het ziekenhuis heeft grote winsten gemaakt op de heroïne, bestemd voor drugsverslaafden die het onder begeleiding van hulpverleners kregen toegediend. Winter zegt dat niemand persoonlijk heeft verdiend aan de heroïne.

Eind 2013 kochten Loek Winter en Willem de Boer het ziekenhuis. In 2013 en 2014 leed het 6,5 miljoen euro verlies. Of het nu beter gaat met het ziekenhuis is nog niet bekend. De nieuwe eigenaren hebben de afgelopen jaren diverse bezuinigingsingrepen gedaan onder het personeel. Zo moesten diverse medisch specialisten loon inleveren en moesten een aantal vakgroepen hun productiviteit verhogen door meer patiënten op een dag in te bouwen.

©Nationale Zorggids