Normal_kroket_croquette

Albron, de grootste cateraar van ziekenhuizen, wil af van vette snacks in ziekenhuisrestaurants. Het bedrijf verzorgt de catering voor ongeveer 360 ziekenhuizen in Nederland. In bijna alle worden kroketten en frikandellen verkocht, maar de cateraar wil dat ziekenhuizen gezonder voedsel bieden. Dit meldt RTL Nieuws.

Op dit moment is Albron in gesprek met de ziekenhuizen om het aanbod gezonder te maken. “Wanneer ik mijn ogen dichtdoe in de hal van het ziekenhuis, lijkt het alsof ik in een veredelde snackbar sta. Dat is toch gek?”, zegt Henk Voormolen van Albron. Hij vindt het een vreemd idee dat mensen die met een reden in het ziekenhuis zijn, geconfronteerd worden met ongezond eten. Ziekenhuizen werken hem op dit moment tegen. Ze willen de restaurants niet verbouwen, want dat is volgens Albron nodig om gezonder eten te kunnen maken. Er moeten in ieder geval open keukens komen in ziekenhuisrestaurants, zodat klanten kunnen zien hoe het eten wordt bereid. Wellicht dat ze dan sneller voor een gezondere maaltijd kiezen.

Albron vindt dat het wel mogelijk moet blijven om een ongezonde snack te eten, het bedrijf blijft taartjes en worstenbroodjes verkopen. “Soms is er in een ziekenhuis ook behoefte aan troosteten”, aldus Voormolen. 

©Nationale Zorggids