Logo_kwf_kankerbestrijding_logo2

(ANP) - 3FM-dj Annemieke Schollaardt gaat op 20 april samen met Caroline Tensen de actie-avond Marathon Live op NPO1 presenteren. De uitzending vanuit de Stadsschouwburg in Almere vormt de climax van de KWF Marathonweken, waarin de organisatie probeert met allerlei acties zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Zowel Schollaardt als Tensen zijn persoonlijk zeer betrokken bij Marathon Live. Tensen verloor onlangs een goede vriendin aan de gevolgen van kanker, Schollaardt moest vijf jaar geleden afscheid nemen van haar vader door de ziekte. “Toen hij overleed dacht ik: als ik de kans krijg, wil ik vanuit mijn vak bijdragen aan meer genezing van deze ziekte”, stelt de presentatrice. “Met Marathon Live kunnen we meer bewustzijn creëren voor een ziekte die ons allemaal raakt.”

In Marathon Live komen verschillende ‘marathons’ waarmee Nederlanders geprobeerd hebben geld in te zamelen tot een ontknoping. Eén van deze marathonacties is de zwemmarathon van olympisch kampioen Maarten van der Weijden, die zelf vijftien jaar geleden leukemie kreeg en volledig herstelde. Maar liefst elf uur lang duikt hij met tientallen deelnemers het zwembad in voor een zwemmarathon van 42 kilometer, met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Ook komen in het programma wetenschappers aan het woord over het belang van onderzoek en zijn er muzikale optredens van grootse Nederlandse artiesten.