Logo_hagaziekenhuis

De griepgolf heeft er voor gezorgd dat het behoorlijk druk werd op de intensive care van het Hagaziekenhuis in Den Haag. Het personeel heeft overuren gemaakt toen tussen januari en maart meer patiënten op de afdeling lagen dan gebruikelijk. De griep velde vooral veel jonge gezonde mensen, die uiteindelijk op de intensive care werden opgenomen. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

In verhouding tot dezelfde periode vorig jaar, waren vanwege de griep zeventig meer patiënten opgenomen op de ic. Daarnaast lagen de patiënten gemiddeld ook langer op de intensive care. De drukte in het afgelopen kwartaal kwam voornamelijk door de griep, maar ook de rest van het jaar kan extra drukte verwacht worden. 

Er is een nieuwe ic gebouwd, als onderdeel van het vernieuwbouw- en  renovatieproject van het HagaZiekenhuis. De nieuwe IC is uitgebreid van 18 naar 28 bedden. Daarmee is het HagaZiekenhuis voorbereid op de toekomst. Sinds anderhalf jaar komen er steeds meer patiënten uit de regio Haaglanden naar het HagaZiekenhuis. Dat komt onder andere door de aanwezigheid van een 27/4 traumachirurgie, een OK-team, gynaecologie en tevens door de fusie met LangeLand.

© Nationale Zorggids