Normal_maaltijdvervanger__maaltijdshake

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er vaak veel suiker zit in maaltijdvervangers voor de slanke lijn. Dat terwijl deze producten vaak zo worden aangeprezen alsof ze slechts ingrediënten bevatten om gezond mee af te vallen. Nu blijken er weinig vezels of eiwitten in te zitten en juist veel suiker. Dat meldt de Consumentenbond.

De Consumentenbond onderzocht 31 maaltijdvervangers op de samenstelling en met name het eiwitgehalte. 23 van de maaltijdvervangers kregen hiervoor een cijfer lager dan een zes. Onder andere de drinkmaaltijd van Weight Care en de Slank Maaltijdrepen van Lucovitaal bleken erg veel suikers te bevatten. De maaltijdshake bevat meer suiker dan een glas cola. Iemand die twee repen van Lucovitaal als vervanger voor een maaltijd eet, krijgt meer suikers binnen dan één Snickers. Een van de maaltijdvervangers met een positieve uitkomst is de Low Calorie Meal van Body & Fitshop. Hier zitten bijna geen suikers in en de maaltijd bevat veel eiwitten en vezels.

Eiwitten zijn het belangrijkste component in een maaltijdvervanger, benadrukt de Consumentenbond. Eiwit verzadigt namelijk meer dan koolhydraten en vetten. Daarbij blijft het verlies aan spierweefsel beperkt. 

©Nationale Zorggids