Logo_franciscus_nieuws

Minister Schippers van Volksgezondheid wil van het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam weten hoe het de geboortezorg en de afdeling kindergeneeskunde loskoppelt van de locatie. Al maandenlang is er een discussie gaande over de verhuizing van de afdelingen naar Rotterdam. Door het afstoten van de geboortezorg kunnen vrouwen in de regio die op het punt staan om te bevallen het gevaar lopen om onderweg in de auto te bevallen, zo vrezen medewerkers en omwonenden. Dat meldt WOS.nl.

De minister is onlangs op de hoogte gesteld van de conflictsituatie in en rondom Franciscus Vlietland & Gasthuis. Daarom heeft ze nu opheldering gevraagd over het besluitvormingsproces. Zodra zij hiervan een verslag in handen heeft kan ze de Tweede Kamer informeren over de zaak.

Op de website van de Franciscus ziekenhuizen staat dat zwangere vrouwen op beide locaties kunnen bevallen tot de zomer van 2017. Zodra de verhuizing definitief is worden alle betrokken partijen hiervan op de hoogte gesteld. Op beide locaties blijft de poliklinische zorg, echter is het aanbod ervan afgestemd op de zorgvraag in elke regio.

Door: Redactie Nationale Zorggids