Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Een 43-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Als bestuurslid van de stichting The Quality of Life Gala verduisterde hij enkele jaren geleden geld. De stichting zamelt geld in voor onderzoek naar kinderkanker. De man is inmiddels geen lid meer van de organisaties. Dat meldt Skipr.

Het verduisterde geld werd gebruikt voor de hypotheek, de verbouwing en inrichting van het huis van het voormalig bestuurslid. De penningmeester hielp hem daarbij. Het voormalig bestuurslid moet naast een celstraf uitzitten tevens een flinke schadevergoeding betalen. Ook de penningmeester stond terecht. Hij is medeplichtig bevonden en kreeg daarom een celstraf van drie maanden voorwaardelijk opgelegd. Hij moet een taakstraf van 240 uur uitvoeren.

Het missende geld kwam in 2012 aan het licht toen de werkgever van de mannen aangifte deed bij de politie wegens vervalste facturen. Deze valse facturen werden gebruikt om de kosten van diners, overnachtingen en een mobiele telefoon te verdoezelen.

Door: Redactie Nationale Zorggids