Normal_rss_entry-78053

Bijna negen op de tien kiezers maken zich grote zorgen over de normen en waarden in ons land. Het is voor hen een van de belangrijkste thema's als ze op 15 maart gaan stemmen. Ook maakt 80 procent van de kiezers zich zorgen om de gezondheidszorg.

Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Ipsos in opdracht van de NOS. De meeste ondervraagden vinden dat we slechter met elkaar omgaan dan vijf jaar geleden en slechts een op de tien (9 procent) verwacht dat het in de toekomst beter zal gaan.

Zo'n 80 procent maakt zich zorgen over de stand van de gezondheidszorg. Andere thema's waar veel kiezers over piekeren zijn de economische situatie in ons land en immigratie en asiel. Een ruime meerderheid van de mensen met een voorkeur voor de PVV, VVD of CDA is voor het terugsturen van Noord-Afrikaanse vluchtelingen. Bij de achterban van SP en D66 zitten ook meer voor- dan tegenstanders van deze maatregel.

Het onderzoek werd gehouden met het oog op het lijsttrekkersdebat op NPO Radio 1. Leiders van negen politieke partijen kruisen vrijdagmiddag in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag verbaal de degens.

Door: ANP