Normal_rss_entry-118417

De politie moet ieder jaar miljoenen aan loonsancties betalen aan het UWV. Dat komt doordat de politie de re-integratie van zieke werknemers niet op orde heeft, zo blijkt uit informatie die het programma EenVandaag heeft opgevraagd.

Een loonsanctie houdt in dat de werkgever die niet genoeg heeft gedaan om een zieke werknemer weer aan het werk te krijgen, maximaal een jaar langer loon moet doorbetalen aan deze werknemer. Die kan in die periode niet worden ontslagen.

"Deze miljoenenboete is het directe gevolg van de nalatigheid van de politie. De korpsleiding krijgt het al jarenlang niet voor elkaar om aan die verplichting te voldoen", zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP. Hij noemt de slechte omgang met zieke politiemensen "onverteerbaar" en wijst erop dat het de belastingbetaler is "die deze onnodige miljoenenboete op moet hoesten".

De problemen zijn niet nieuw. Zo bleek vorig jaar dat bijna drieduizend politiemensen ziek thuiszitten en nauwelijks contact hebben met de werkgever. De korpsleiding heeft al verschillende keren beterschap beloofd, zegt Van de Kamp, maar de problemen zijn nooit opgelost. Hij wil zo snel mogelijk om de tafel met de korpsleiding en de minister van Justitie en Veiligheid.

Door: ANP