Normal_vitamine_d_is_wederom_meest_favoriete_voedingssupplement

Nederlanders gebruiken volgens het Informatiecentrum Voedingssupplementen en Gezondheid (IVG) massaal voedingssupplementen. In 2020 gaven Nederlanders gemiddeld per persoon 74,50 euro hieraan uit. Uit onderzoek van IVG blijkt dat vitamine D het meest populaire voedingssupplement is. Dit meldt NPN. 

59 procent van de ruim 2.000 ondervraagden gaf aan dat werken aan de weerstand en het ondersteunen van het immuunsysteem de voornaamste reden is voor het gebruik van voedingssupplementen. Als gevolg van de coronpandemie, kregen de afgelopen jaren een gezonde leefstijl en wat consumenten zelf kunnen doen om hun weerstand te ondersteunen veel aandacht. Ook vitamine D kwam veel in de media vanwege de mogelijk positieve rol in de preventie en het ziekteverloop van corona. Hier sluit volgens IVG dan ook goed bij aan dat begin dit jaar vitamine D als meest favoriete supplement uit de bus kwam.

Gezonde leefstijl

Iets minder dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat voor hen het gebruik van voedingssupplementen onderdeel is van een gezonde leefstijl. Naast gezonde en gevarieerde voeding kan voedingssuppletie een nuttige aanvulling zijn. Jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een donkere huidskleur, die de huid bedekken of weinig buiten komen, worden sowieso aangeraden om vitamine D te slikken.

Door: Nationale Zorggids