Normal_8668

MEPPEL - Het Diaconessenziekenhuis in Meppel laat in een verklaring weten dat het niet over de mankracht beschikt om binnen vijftien minuten een behandelteam klaar te hebben staan voor vrouwen die moeten bevallen, zo meldt RTV Oost.

Ziekenhuizen in Zwolle kunnen dat wel. Daarom heeft het Diaconessenziekenhuis besloten dat zij alle bevallingen doorverwijzen naar ziekenhuizen in Zwolle. Zelf verplaatst het ziekenhuis kraam- en gynaecologieafdelingen naar een ziekenhuis in Zwolle. Het Diaconessenziekenhuis is nog in overleg met ambulancediensten en de verzekeraar om alles zo efficiënt mogelijk af te handelen.

Zo zou een vrouw die moet bevallen binnen 45 minuten in het ziekenhuis moeten zijn. Het Meppelse ziekenhuis benadrukt dat het alleen om de uiteindelijke bevalling gaat. Patiënten zijn nog steeds welkom bij de poliklinieken voor verloskundige zorg,

gynaecologische zorg en fertiliteitszorg. Door bevallingen door te verwijzen naar Zwolle kunnen bovengenoemde poliklinieken zelfs uitbreiden. Op 1 juli worden de afdelingen verplaatst.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema