Normal_9386

LEEUWARDEN - Vier belangrijke zorgorganisaties in Friesland lanceerden deze week de Android-applicatie MedDossier. Hiermee hebben nu, naast de bezitters van een iPhone, ook de mensen met een Android-toestel altijd een gratis en veilig persoonlijk medisch dossier op zak.

De applicatie geeft bij een ongeluk bijvoorbeeld aan of iemand donor is, of er allergieën zijn, en wie in geval van nood gebeld moet worden. De app is een samenwerking tussen het Medisch Centrum Leeuwarden, GGZ Friesland, Nij Smellinghe en Kijlstra ambulancegroep Fryslân.

De Nederlandstalige app voor de iPhone staat al sinds 2011 in de AppStore van Apple en werd al enkele duizenden keren gedownload. Met de app voor Android kan nu een nog grotere groep smartphonebezitters gebruik maken van MedDossier. Een Windows Mobile 7 app volgt medio 2012.

MedDossier levert een bijdrage aan de patiëntveiligheid wanneer iemand met spoed moet worden behandeld of opgenomen. Patiënten kunnen hun eigen medische dossier bijhouden. Dit dossier kan, mits goed ingevuld, antwoord geven op belangrijke medische vragen van de specialist. Zo valt te lezen hoe iemand heet, welke medicijnen hij slikt, en waar hij verzekerd is.

© Nationale Zorggids / Martijn van Noppen