Normal_10248

OOST-SOUBURG - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, met vestigingen in Goest en Vlissingen, opent vandaag een nieuwe afdeling die poliklinische hulp biedt bij epilepsie. De StartPoli Epilepsie is het eerste ziekenhuis in Nederland dat over een dergelijke kliniek beschikt. In Groningen, Den Haag, Den Bosch, Leiden en Enschede komen straks vergelijkbare klinieken, zo meldt Omroep Zeeland.

Bij de poli wordt er uitgegaan van het zelfhandelende vermogen van de patiënt. Dat houdt in dat patiënten door middel van zelfmanagement voor een groot deel zelf verantwoordelijk zijn voor de zorg.

In de kliniek wordt echter ook spoedeisende hulp geboden en voorlichting gegeven. Het ziekenhuis beschikt over een epilepsieconsulent en een neuroloog die, waar nodig, ondersteuning bieden.

Patiënten kunnen via de huisarts worden doorverwezen naar de epilepsiepoli. Als de huisarts niet zeker is of de patiënt epilepsie heeft vindt er telefonisch overleg plaats om na te gaan of een doorverwijzing daadwerkelijk nodig is.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema